Windows Server 2012 – Fjerne PowerShell og Server Manager genvej

Windows Server 2008 R2 og 2012 synes brugere har brug for direkte adgang til PowerShell og Server Manager også med et Remote Desktop setup, men det har de fleste normale brugere ikke brug for. Så derfor vil man gerne fjerne den standard genvej der er til PowerShell og Server Manager i proces linjen. Der er ingen nem GPO til at gøre dette, som ellers var at foretrække, men det kan gøres helt enkelt ved at ændre fil rettigheder på de 2 genveje der blive kopieret ved første login af nye brugere.

Find filerne her:

  • C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\System Tools\Windows PowerShell.lnk
  • C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Administrative Tools\Server Manager.lnk

Fjern Alle og Brugere fra listen:

Windows Server 2012 Windows PowerShell remove

Dermed har administrator stadig adgang til filen.

Det var det 🙂