Windows Intune – Anmeldelse – Ikke interessant nok

På mit arbejde har jeg netop lavet en kort test af Windows Intune for at se om det kunne være interessant for os at bruge ved vores kunder. Og det kan jeg sige med det samme det var det ikke 🙁

Reklamen er ellers det kan holde øje med fx diskplads, software installeret, Windows opdateringer og fjern support som noget af det jeg umiddelbart finder mest interessant.

I dag har vi TeamViewer Host installeret ved mange så vi nemt kan overtage kundens computer, men der er ikke noget andet overvågning af om fx harddisken er ved at være fuld eller andre problemer. Da mange af vores kunder køre på Remote Desktop ved os har dette også mindre betydning, men det kunne nok være en god ide at holde øje med for nogle alligevel.

Idéen til at Intune muligvis kunne erstatte TeamViewer var pga den mulighed for også at kunne overtage kundens skærm: Remote Assistance. Men min test heraf stoppede ret hurtigt da det ikke er understøttet på Windows 8 – flot. Og det er også en del mere besværligt i forhold til ét klik i TeamViewer.

Nå, den besværlighed kunne man da nok komme over, jo også en vane sag, men så da jeg forsøgte at installere Intune hjemme får jeg advarsler om ikke-understøttede Windows versioner: En eller flere af dine klientcomputere kører en Home eller Personal Edition af Windows-operativsystemet, som ikke understøttes af Windows Intune (f.eks. “Home”, “Home Premium” eller “Starter”). De fleste af vores kunder køre nok en Pro udgave, det er dog ikke ret smart man også skal tage hensyn til dette, men det er vel for at Microsoft kan sælge Intune med SA så der kan opgraderes til en Windows Enterprise 😉

Pga. disse ting kom jeg slet ikke frem til at få opsat så mange e-mail rapporter osv så fx disk blev overvåget. Det tror jeg tilgengæld virker helt fint, også Windows Update kan styres som om man havde WSUS.

Udover hvad jeg har nævnt er der også licens/software rapportering, basis(?) anti-virus og udrulning af software, det er dog for os mindre vigtigt.

Windows Intune kan helt klart bruges i stedet for WSUS, System Center og hvad det ellers hedder i et større firma til styring af PC’ere, men vi har nok for forskellige kunder til det er interessant pt. Hvis Intune virkede på home udgaver og Remote Assistance, var det dog en anden sag.

En god ting ved Intune er der dog, det er nemt at fjerne igen – højreklik på PC-> fjern.

Windows Intune kan flere ting end jeg har nævnt her, fx styring af mobil enheder, jeg har skrevet om de ting jeg har fundet interessant i forhold til brug på mit arbejde pt.

TeamViewer er fornylig kommet med ITbrain, som ser ud til at kunne nogle af de ting jeg mangler ved Windows Intune (til en anden pris), så det kommer næste indlæg nok til at handle om. Og nej jeg er ikke betalt af TeamViewer 🙂