Lidt om Netflix, WD TV og Kindle

Ja, det gik ikke så godt med at få skrevet lidt mere her på bloggen end sidst, men nu kommer der da lige et indlæg her på årets sidste dag 🙂 Her kommer lidt anbefalinger og tanker om nogle af de enheder jeg har brugt og fået anskaffet i år.

Først WD TV Live (3. gen) medieafspilleren, er jeg faktisk ret glad for. Den kan afspille rigtig mange fil formater, hvor jeg synes DVD-ISO er den vigtigste. Da jeg så har fået mine små 200 DVD’ere lagt på min Synology NAS, så nu er jeg fri for at skulle finde filmen på hylden og sætte den i DVD maskinen. Den kan endda også huske hvor man kom til på de forskellige filer, så det er nemt at vende tilbage, hvis man bliver afbrudt midt i filmen. Og så kan den også bruges til Netflix og YouTube.

Jeg har ikke undersøgt marked ret godt siden jeg fik WD TV Live, men jeg tror stadig det er den bedste “alt-i-en” løsning, hvis man vil slippe for DVD kasser og se Netflix. Den er muligvis ikke lige så hurtig som fx Apple TV i menuer osv, men frem for at have flere enheder fortrækker jeg den. Sammen med Logitech Harmony Touch så er det dejligt nemt at starte en film eller Netflix.

Ja så lad mig forsætte med lidt tanker om Netflix. Jeg har kun brugt den danske udgave, hvor mange klager over udvalget er noget mindre end i USA, det kan jeg ikke konkret udtale mig om, men det er sikkert ikke forkert. Selvom jeg er nørd så gider jeg faktisk ikke “bøvle” med at synde Netfilx til at tro jeg er i USA bare for at se flere film/serier eller spare penge. Mange er skuffet over der mangler sæsoner her og der i serier og nogle film af en serie, men som Netfilx forklarer så er det sådan rettighederne er i dag og det er også det der er forskellen på eje og leje. Jeg må sige jeg er glad for Netflix, jeg har fået set mange flere serier og film end jeg ville købe og have på hylden. Måske jeg endda vil købe nogle af dem på DVD når de udløber på Netflix. Så de 79,- er en god besparelse.

Jeg så gerne der var måske 3 forskellige streaming tjenester i Danmark som vil kunne have “alt”, hvis de så hver koster 79,- er det under 240,-/mdr. og det er noget mindre end hvad mange TV pakker koster. Det ville være en stor besparelse og stor konkurrence til de forskellige TV udbydere. Men man kan ikke spå om hvad der vil ske… 🙂

flixfilm.dk skriver hver uge hvad der er af nyheder på Netflix, der kommer faktisk ret meget nyt hver uge, så hold øje der.

Til sidst lidt om den nye Amazon Kindle Paperwhite 2013, som jeg har fået efter min chef var en tur i USA.

Kindle-first start

Sådan ser den ud inden man starter den første gang, og nej det er ikke en folie der er sat over som man tit ser, det er skærmen der ser sådan ud! Nu har jeg ikke set e-ink skærme i virkeligheden før så det var lidt vildt at se på, at det så meget ligner papir.

Da den var købt på min chef konto var den allerede sat op med den og logget ind da jeg fik den på internettet, men det var hurtigt at ændre. Jeg er i forvejen ikke den store læsehest, men jeg tænker jeg vil komme til at læse lidt mere med den da den er nemmere at ligge med i sengen og sofaen, end en stor bog.

Det jeg dog har brugt mest indtil videre er Send to Kindle fra Firefox, når jeg kommer forbi en lidt længere artikel så sender jeg den til min Kindle hvor det er meget mere behageligt at læse på. Og den er ikke større end jeg kan holde den i en hånd og læse, selv med et cover på. Så den kan jeg godt anbefale her fra. Bare lidt mærkeligt den skal købes i USA for at få den sendt til Danmark, når de har den i UK. Det er kun WiFi udgaven jeg har da 3G blev udsolgt mens min chef var derovre, den kunne ellers også have været sjov at have, selvom 3G er blevet ret begrænset.

Ja den var en lang smøre her fra, håber det gav lidt mening! 😀

Godt nytår!