Sony X8305C anmeldelse og tanker om Netflix

Har fået mig et 49″ Sony X8305C (KD49X8305C) 4K Android TV. Elgiganten solgte det til 4999,- som må siges at være en meget god pris, især fordi det kostede ca. 12000 da det kom.

Mit håb med TVet var var jeg kunne undgå nogle af de forskellige bokse jeg har WD TV, Samsung HDD optager/BluRay og Chromecast. Samt jeg godt kan lide at bruge en fjernbetjening i stedet for skulle finde filmen på mobilen og derefter skyde den op på TVet. Da jeg synes der kom flere og flere problemer med WD TV Live boksen har jeg lånt en The Little Black Box som umiddelbart køre noget bedre, har dog ikke testet den ret meget inden jeg fik dette TV. Hvor Kodi i Android udgaven kan installeres direkte og der er indbygget Google Cast så den behøver jeg heller ikke mere.

Der er flere kendte problemer med TVet, men de bliver forhåbentlig udbedret snart. Den skulle erstatte et Toshiba 40LV685DN så er der ikke så store krav til at alt kører fra dag 1 🙂 Toshibaen har dog kørt fint på DVB-T, det er åbenbart kun DVB-C den har problemer med.

Netfilx, DR TV, TV2 Play ser ud til at køre som det skal på TVet, så det er jo helt perfekt. Indtil videre har jeg også kun kort testet Kodi på den og startet en DVD, dette så ud til at køre fint. Kommer nok tilbage til Kodi i et andet indlæg da jeg ikke har fået mig helt sat ind i hvordan det skal sættes op. Der er lidt en lang vej ind og finde sin NAS osv.

Jeg vil jo også gerne kunne bruge mit surround anlæg når der skal ses film. Dette var ikke noget problem før med boks/Chromecast da de sad i anlægget. Men for at kunne tage lyden fra TVet ned i anlægget kan HDMI ARC bruges. Dette understøtter min Denon AVR-1912 når HDMI control (HDMI CEC) sættes til. Det har dog den “ulempe” at TVets fjernbetjening nu også kan styre forstærkeren og de HDMI enheder der er sat til. Det giver lidt nogle sjove ting især hvis jeg ser TV gennem Samsung HDD/BluRay boksen. Men det er smart nok at forstærkeren tænder sammen med TVet. Måske jeg bare skal sætte et optisk kabel i stedet. Jeg har jo allerede en god universal fjernbetjening. Det finder jeg ud af når jeg får det testet lidt mere.

Indtil videre er jeg i hvert fald godt tilfreds med TVet.

Flatpanels Sony 2015 overblik

 

Til sidst vil jeg lige komme med lidt tanker om Netfilx, som jeg også gjorde for 2 år siden.

Jeg bruger det rigtigt meget, mest til serier som man jo gerne skulle kunne nå at se færdig inden de forsvinder fra Netfilx igen 🙂 Derfor bliver de som regel set hurtigt når jeg først går i gang.

Der kommer dog også mere og mere af Netfilx’ egne serier og film. Dem har jeg dog mere eller mindre undgået at se netop af den årsag at de jo nok ikke sådan lige forsvinder, så vil jeg hellere bruge tiden på noget af det andet. Har stadig en del film og serier på Min Liste, så der er nok at tage fat på inden turen kommer til det eget produceret indhold.

Ser dog stadig også “normalt” TV via egen antenne (eller DR TV app), ja faktisk har kabel TVet kun været sat til harddisk optageren det sidste års tid eller mere, og har ikke set ret meget der på. Derfor er det også opsagt fra 1. januar. Ikke så meget for at spare penge, selvom det jo stiger igen i det nye år, men jeg har det dårligt med at betale for noget jeg ikke bruger. Så kan der også blive til i fremtiden evt. at opgradere TV2 Play til fuld pakken i stedet for kun OnDemand. Selv den har jeg heller ikke brugt ret meget, men glad for at have den mulighed også så det ikke kun er DR og Netfilx man kan vælge i mellem.

Godt nytår!